Uw eerste kunstgebit


Voor het eerst een kunstgebit

In het eerste jaar na het trekken van de tanden verandert de vorm van de kaak enorm. In het eerste jaar krijgt u daarom een ‘noodprothese’ (immediaatprothese). Deze wordt nog enkele keren opgevuld en aangepast.

 

Hoe krijg ik een noodprothese?

Wanneer wij hebben geconstateerd dat uw tanden getrokken moeten worden, kunnen we de behandeling starten. Wij maken een afdruk van uw mond, bepalen de beet en de kleur en maken de ‘noodprothese’. De noodprothese wordt na het trekken van de tanden direct door de tandarts of de kaakchirurg geplaatst.

Binnen enkele weken wordt in de noodprothese een zachte laag aangebracht. Na enkele maanden wordt de ruimte die in de noodprothese is ontstaan door het slinken van de kaak, opgevuld. Indien nodig wordt dit later nogmaals gedaan. Bij Dental Artists worden deze aanpassingen binnen een dag uitgevoerd. U zit dus nooit lang zonder gebit!

 

En dan….

Een jaar na het trekken van de tanden verandert de vorm van uw kaak niet meer zo veel. U kunt nu een definitieve prothese laten aanmeten. Uiteraard kunt u hiervoor ook bij Dental Artists terecht.

 

Wat kost een noodprothese?

Een noodprothese zit in de basisverzekering en wordt bijna volledig vergoed. Bij de meeste aanvullende verzekeringen wordt de noodprothese volledig vergoed. Dental Artists declareert direct bij elke zorgverzekeraar.